Vernostné zľavy extra 3-7%

Ázijský kapustový šalát s bravčovým mäsom

Recepty | 20. 1. 2014

ÁZIJSKÝ KAPUSTOVÝ ŠALÁT S BRAVČOVÝM MÄSOM

Ingrediencie:

  • Olivový olej
  • 500 g bravčová panenka - BABYmedailónky
  • 1 veľká mrkva , olúpaná, nakrájaná na tenké zápalky
  • 1 malá červená cibuľa , nakrájaná na tenké zápalky
  • 100 g fazuľové výhonky
  • 100 g hrášok sladký, celý , nakrájaný pozdĺžne na tenké plátky
  • 1/2 malej wombok (čínska kapusta), nastrúhanej alebo nakrájanej na jemno
  • 1 šálka nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 pl jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 3 lyžičky sezamového oleja
  • 3 lyžičky sojovej omáčky so žníženým obsahom soli
  • 2 lyžičky medu
  • 1 strúčik cesnaku, drvený alebo pretlačený

Príprava:

Rozohrejeme veľkú panvicu na stredne-vysokú teplotu. Vytrieme cca 1 pl olivovým olejom. Následne bravčové plátky opekáme cca 2-3 minúty z každej strany, alebo do zlatista. Preložíme na tanier. Zakryjeme fóliou a necháme 5 minút odstáť. Po odstátí nakrájame na tenké rezance. Medzitým zmiešame mrkvu, cibuľu, fazuľové klíčky, hrášok, čínsku kapustu, koriander a zázvor vo veľkej mise. V druhej malej nádobke rozšľaháme sézamový olej, sójovú omáčku, med a cesnak. Nalejeme na šalátovú zmes, pridáme mäso a podávame.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 6 

Obsah účinných látok v jednej porcii
Energetická hodnota 158 kcal 
Bielkoviny 22 g 
Sacharidy 7 g 
Tuky 4.5 g 
   z toho nasýtené 1 g 
 
Fotografia: Ben Dearnley

 

 

    

 


Pridaj sa k nám na facebook