Vernostné zľavy extra 3-7%

Kuracie s tymiánom a octovou omáčkou

Recepty | 4. 6. 2014

Kuracie s tymiánom a octovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 4 malé (170 g každý) kuracie prsné rezne
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
  • 3 veľké šalotky nakrájané na tenké plátky
  • 8 vetvičiek tymiánu
  • 1 lyžica paradajkový pretlak
  • 1/2 šálky (125 ml), suché červené víno
  • 1/4 šálky (60 ml) červeného vínneho octu
  • Dusený ružičkový kelprekrojený na polovicu s baby špenátom na dozdobenie

Príprava:

Rozohrejeme olej vo veľkej hlbokej panvici a kurča na miernom ohni opečieme, 4 minúty z každej strany, alebo dozlatista a preložíme na tanier. Do panvice následne pridáme cesnak, šalotku, tymián a za stáleho miešania na miernom ohni varíme cca 4 minúty. Vmiešame paradajkový pretlak necháme prejsť varom. Pridáme víno, ocot privedieme k varu. Zalejeme ½ šálkou vody, pridáme mäso, dusíme na miernom ohni, podlievame po dobu 5 minút alebo kým nieje kurča prepečená a omáčka zhustnutá. Dochutíme soľou (morskou) a korením (čerstvo namletým). Rozdelíme na 4 porcie pridáme ružičkový kel so špenátom na dozdobenie a podávame.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 4

Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 245kcal / 1028Kj 
Bielkoviny 39 g 
Sacharidy 2 g 
   z toho cukor 1 g 
Tuky 7 g 
   z toho nasýtené 2 g 

 

Fotografia: Amanda McLauchlan

 

Pridaj sa k nám na facebook