Vernostné zľavy extra 3-7%

Marocké kura s pečenou mrkvou a cícerovým šalátom

Recepty | 19. 4. 2014

Marocké kura s pečenou mrkvou

Ingrediencie:

  • 2 zväzky baby mrkva
  • 1 1/2 pl olivového oleja
  • 4 x 170 g kuracích pŕs bez kože
  • 1 pl škumpy (korenie zo stredomoria, môžete nahradiť iným aromatickým)
  • 2 pl bieleho vínneho octu
  • 1 strúčik cesnaku, drvený
  • 1 lyžička medu
  • 2 x 400g plechovky cícera, opláchnutého a odkvapkaného
  • 1/2 šálky (80g), slnečnicové semená-opekané
  • 1 šálka petržlenovej vňate

Príprava:

Predhrejeme rúru na 180 ° C. Rozložíme mrkvu na plech v jednej vrstve. Pokvapkáme olejom (cca 1pl) zmiešaným s 2 pl vody. Pečieme po dobu 10-12 minút, kým mrkva mierne zmäkne. Medzitým zľahka roztrieme a zohrejeme olivový olej na grilovacej panvicu. Na rozohriatu panvicu dáme opiecť osolené (morská soľ) a okorenené kuracie steaky, z každej strany cca 3-4 minúty alebo kým nezhnedne. Vyberieme plech s mrkvou z rúry, na ktorú poukladáme kuracie steaky a pečieme ďaľších cca 10-12 minút, kým sa kura prepečie. Spolu zmiešame ocot, cesnak a med vo veľkej mise. Pridáme cícer, slnečnicové semienka, petržlenovú vňať a mrkvu. Naporcujeme a na vrch poukladáme kuracie steaky.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 4

Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 518 kcal/2168 Kj
Bielkoviny 50,6 g 
Sacharidy 25,1 g 
Tuky 21,7 g 
   z toho nasýtené 3,2 g 

 

Fotografia: Ian Wallace

Pridaj sa k nám na facebook