Vernostné zľavy extra 3-7%

Miso ryba so sézamovým ryžovým šalátom

Recepty | 19. 4. 2014

Miso ryba

Ingrediencie:

  • 3 lyžičky miso pasty (Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sójových bôbov)
  • 3 lyžičky sójovej omáčky so zníženým obsahom soli
  • 2 pl pomarančový džús
  • 2 strúčiky cesnaku, drvený-pretlačený
  • 2 lyžičky medu
  • 4 (cca 150 g 1/ks) pevné biele rybie filé
  • 2 uhorky
  • 1zrelé avokádo, olúpané, nakrájané na 1,5 cm kúsky
  • 1 pl ryžový ocot
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 2 šálky hnedej dusenej ryže
  • 2 lyžičky sezamových semienok, ľahko opečené
  • Dusený hrášok sladký, celý

Príprava:

Zmiešame miso pastu, sójovú omáčku, pomarančový džús, cesnak a med v nádobe. Pridáme rybu a cca na 30 minút necháme marinovať zakrytú v chladničke. Predhrejeme rúru na 200C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Rošt v rúre umiestnime na najvyšiu plochu. Rybu poukladáme na plech, vložíme do rúry a pečieme cca 12 minú alebo do zlatista. Medzitým, si očistíme uhorku a škrabkou vytvoríme tenké pozdĺžne plátky. Následne vložíme do misy spolu s avokádovými kockami, pridáme ocot, olej a premiešame, aby sa chute zlúčili. Naporcujeme ryžu, avokádovú zmes, rybu do misiek alebo tanierov, posypeme sézamom, dozdobíme hráškom a podávame.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 4

Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 449kcal/1880Kj
Bielkoviny 45 g 
Sacharidy 37 g 
Tuky 13 g 
   z toho nasýtené 2,5 g 

 

Fotografia: Al Richardson

Pridaj sa k nám na facebook