Vernostné zľavy extra 3-7%

Šalát s čiernou ryžou, chudým bravčovým mäsom a kešu

Recepty | 15. 6. 2014

Šalát s čiernou ryžou

Ingrediencie:

  • 175 g (1 šálka) Sunrice Čierna ryža (môže byť aj hnedá)
  • 4 (asi 125 g každý) bravčová panenka -steaky
  • 150g sladký plátkový hrach celý
  • 100g špenátové listy
  • 25 g pražených kešu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej pažítky
  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica limetkovej šťavy
  • 2 lyžičky biele balsamico
  • 2 lyžičky medu
  • 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru

Príprava:

Tmavú ryžu uvaríme do mäkka (podľa návodu). Medzitým rozohrejeme panvicu na stredne-vysokú teplotu, potrieme olejom (olivovým). Následne opečieme mäso 4-5 minút z každej strany (do zlatista alebo kým nie je prepečené). Ďalej nasekáme na plátky, a necháme odpočinúť 2-3 minúty. Zmiešame rýžu s hráškom, špenátom, kešu a pažítkou. Vymiešame pomarančový džús, limetkovú šťavu, balsamico, med a zázvor. Naporcujeme, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 4

Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 387kcal / 1625Kj 
Bielkoviny 37 g 
Sacharidy 41 g 
   z toho cukor 0 g 
Tuky 7,5 g 
   z toho nasýtené 1,5 g 

 

Fotografia: Jeremy Simons

Pridaj sa k nám na facebook