Vernostné zľavy extra 3-7%

Šalát s ryžovými rezancami a kuracím mäsom

Recepty | 24. 10. 2013

Šalát s ryžovými rezancami a kuracím mäsom

Ingrediencie:

  • 3ks (cca 680 g) filety z kuracích pŕs
  • Olivový olej - spray
  • 200g Chang sú ryžové rezance niťovky
  • 2 mrkvy, nakrájané na tenké zápalky
  • 2 uhorky nakrájame na tenké zápalky
  • 1 1/2 šálky strúhanej wombok (čínska kapusta)
  • 1 šálka čerstvej mäty
  • 1 šálka čerstvýchj lístkov koriandra
  • 1 šálka bambusových výhonkov

Dresing:

  • 1/4 šálky sladkej čili omáčky
  • 1 lyžička rybej omáčky
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku, drvený

Príprava:

Kuracie prsia potrieme olivovým olejom, osolíme a pridáme korenie podľa chuti. Rozohrejeme nepriľnavú panvicu na strednej teplote. Prsia opekáme cca 6-7 minút z každej strany, alebo kým mäso nezhnedne. Preložíme na tanier zakryjeme a necháme odstáť 5 minút. Medzitým uvaríme ryžové rezance podľa návodu. Pripravýme si dresing: vidličkou rozšľaháme chilli omáčku, rybiu omáčku, limetkovú šťavu, sojovú omáčku a cesnak. Ochutíme soľou, korením a zalejeme pripravené rezance v miske, zmes nakrájanej zeleniny (mrkva, uhorka, čínska kapusta, mäta, koriander a bambusové výhonky) a kuracie mäso naporcujeme do misiek na rezance a podávame.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 6

Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 296 kcal 
Bielkoviny 29,6 g 
Sacharidy 35,8 g 
Tuky 2,7 g 
   z toho nasýtené 0,9 g

 

Fotografia: Ben Dearnley


Pridaj sa k nám na facebook