Vernostné zľavy extra 3-7%

Thajské chudé bravčové na rezancoch

Recepty | 20. 1. 2014

Thajské chudé bravčové na rezancoch

Ingrediencie:

  • 1 pl rastlinného oleja
  • 1 stonka jemne nasekanej citrónovej trávy
  • 1 strúčik drveného cesnaku
  • 750 g chudého bravčového mletého ​​mäsa
  • 1 pl hnedého cukru
  • 2 pl rybej omáčky
  • 1/2 šálky (125 ml) kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky Chilli pasty (Sambal Oelek)
  • 1/4 šálky (60 ml) citrónovej šťavy
  • 300g ploché ryžové rezance
  • 1/2 šálky zmesi koriandru a mäty
  • 1/2 uhorky

 

Príprava:

Zohrejte olej na veľkej panvici alebo Woku, na strednom plameni. Po zohriatí pridáme citrónovú trávu a cesnak, za stáleho miešania smažíme po dobu 30 sekúnd, kým sa uvoľní vôňa. Zvýšime teplotu a pridáme pomleté bravčové mäso a varíme 3-5 minút kým nie je ružové. V prípade potreby vylejeme prebytočnú tekutinu a pridáme hnedý cukor a rybiu omáčku. Odstránime z tepla a pridáme Chilli pastu a limetkovú šťavu podľa chuti. Medzitým dáme variť rezance podľa odporučenia na obale, scedíme a premiešame so zvyšnou rybou omáčkou, cestovinu naporcujeme do misiek a na vrch pridáme mäsovú zmes, pokrájanú uhorku na rezance, bylinky a podávame.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Počet porcií: 4

Obsah účinných látok v jednej porcii
Energetická hodnota 450 kcal 
Bielkoviny 44 g 
Sacharidy 35 g 
   z toho cukor 5 g 
Tuky 14 g 
   z toho nasýtené 4 g 
 
 
Fotografia: John Paul Urizar


Pridaj sa k nám na facebook

Novinky

Najčítanejšie

Súvisiace články