Ingrediencie:
- 1 pl rastlinného oleja
- 1 stonka jemne nasekanej citrónovej trávy
- 1 strúčik drveného cesnaku
- 750 g chudého bravčového mletého mäsa
- 1 pl hnedého cukru
- 2 pl rybej omáčky
- 1/2 šálky (125 ml) kuracieho vývaru
- 2 lyžičky Chilli pasty (Sambal Oelek)
- 1/4 šálky (60 ml) citrónovej šťavy
- 300g ploché ryžové rezance
- 1/2 šálky zmesi koriandru a mäty
- 1/2 uhorky
Príprava:
Zohrejte olej na veľkej panvici alebo Woku, na strednom plameni. Po zohriatí pridáme citrónovú trávu a cesnak, za stáleho miešania smažíme po dobu 30 sekúnd, kým sa uvoľní vôňa. Zvýšime teplotu a pridáme pomleté bravčové mäso a varíme 3-5 minút kým nie je ružové. V prípade potreby vylejeme prebytočnú tekutinu a pridáme hnedý cukor a rybiu omáčku. Odstránime z tepla a pridáme Chilli pastu a limetkovú šťavu podľa chuti. Medzitým dáme variť rezance podľa odporučenia na obale, scedíme a premiešame so zvyšnou rybou omáčkou, cestovinu naporcujeme do misiek a na vrch pridáme mäsovú zmes, pokrájanú uhorku na rezance, bylinky a podávame.
NUTRIČNÉ HODNOTYPočet porcií: 4 |
|
Obsah účinných látok v jednej porcii | |
---|---|
Energetická hodnota | 450 kcal |
Bielkoviny | 44 g |
Sacharidy | 35 g |
z toho cukor | 5 g |
Tuky | 14 g |
z toho nasýtené | 4 g |
Fotografia: John Paul Urizar